Hygge i Danmark i juletiden

Kultur og kunst trives som et resultat af den forholdsmæssigt stor mængde offentlige midler, de modtager, hvoraf meget administreres af de lokale myndigheder for at inddrage borgerne direkte. Takket være et system af tilskud, danske kunstnere er i stand til at vie sig til deres arbejde, mens museer, teatre og filmen instituttet modtager national støtte.

Hygge i Danmark
Hygge i Danmark

København, hovedstaden, er hjemsted for mange berømte seværdigheder og attraktioner, herunder Tivoli, Amalienborg (hjemsted for det danske monarki), Christiansborg Slot, Københavns Domkirke, Rosenborg Slot, Operahuset, Frederikskirken (Marmorkirken), Thorvaldsens Museum, Rundetårn, Nyhavn og den Lille Havfrue skulptur.

Hygge

I lighed med andre skandinaviske kulturer, et grundlæggende aspekt af dansk kultur er “hygge”. Hygge, betyder ‘lun’; er et koncept, der fremkalder “hygge” Især når afslappende med gode venner eller kære og mens du nyder god mad. Juletid, når kære sidder tæt sammen på en kold regnfuld aften, er en sand øjeblik af nydelse, som er at grille en pølse (dansk pølse) og drikke en øl på en lang sommeraften. Det is Mistænkt begrebet Hygge er en del af årsagen danskere og andre skandinaver scorer højt på lykke.

Dansk jul

Viggo Johansen: glædelig jul (1891)
Det danske ord for juleferien er jul, fra det oldnordiske Jol betegnelsen for “midvinter”, selv beslægtet med det engelske ord, Yule. Midvinter festlighederne var en vigtig del af skandinavisk kultur siden forhistorisk tid, og udtrykket blev Overført to henvises til “jul” efter kristendommens. I mange lande Julen fejres den 25. December, men i Danmark, og i de øvrige skandinaviske lande, den vigtigste dag for festlighederne er juleaften den 24. Når familien kommer sammen. Formiddagen kan ophidset på forskellige måder, men det er oftest timer Når forberedelserne er lavet til aftenen.

Brændende stearinlys med en god bog
Brændende stearinlys med en god bog

Juleaften (dansk til juleaften) eller Julemad Eva starter omkring 18:00 Når serveres en traditionel middag (julemiddagen). Menuen er:

Hvide og brunede kartofler, rødkål og brun sovs (sauce), der ledsager toilettet stege and eller gås afhængigt af størrelsen af familien. “Hvide kartofler” er almindelige kogte kartofler uden deres jakker og “brunede kartofler” er karamelliserede hvide kartofler. Nogle familier nyde en særlig dansk version af flæskesteg, kaldet koteletter komplet med knitrende eller måske en særlig pølse kaldet Pølser.
Til dessert serveres risalamande. Lavet af ris, er det ikke at forveksle med risengrød. Hovedforskellen er flødeskum tilsat til ris. På servering, kan tilføjes hakkede mandler og vanille, blandt andre tingsom. Den serveres kold, med varm kirsebærsauce. En usnittet mandel Kan også tilsættes, og skjult i ørkenen. Den person, der finder det i sin del Modtag en lille præmie. Et stort udvalg indenfor jule-menuer kan ses på dk-kogebogen.dk.

Bagefter er lysene på juletræet tændt og familien dans omkring det at synge julesange og julesalmer og efterfølgende udveksle gaver.

Julepynt

En juledekoration er en af flere typer af ornamenter bruges ved juletid. De traditionelle farver i julen er fyr grøn (stedsegrønne), Snehvide, og hjerte rød. Blå og hvid anvendes ofte til at repræsentere vinteren, eller undertiden Hanukkah, hvilket sker omkring samme tid. Guld og sølv er også meget almindeligt, ligesom stort set alle andre metalliske farver. Typiske billeder på julepynt omfatter Baby Jesus, julemand, julemand, og stjernen over Bethlehem. Typiske vinter ikoner omfatter snefnug, snemænd, istapper, og selv pingviner og isbjørne.

Smukke ornamenter pynter hjemmet i juletiden
Smukke ornamenter pynter hjemmet i juletiden

I mange lande, såsom Sverige, folk begynder at oprette deres Advent og julepynt på den første dag i advent. Liturgisk, sker dette i nogle sogne gennem en Hanging De Grønne ceremonien. I den vestlige kristne verden, de to traditionelle dage, hvor julepynt fjernes er Helligtrekongersaften og hvis de ikke er taget ned den dag, Kyndelmisse, hvor sidstnævnte slutter Christmas-Epiphany sæson i nogle trosretninger. Forlader dekorationer op over Kyndelmisse er historisk for at være dystre. Det er muligt at købe julepynt ved ejstruplys.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *